HYVÄN SOHVAN TEKIJÄ

Interface yhdistää klassisen tyylikkyyden parhaaseen mahdolliseen istumamukavuuteen.

TARINAMME

Interfacen tarina sai alkunsa vuonna 1963 Teuvan Norinkylästä, jonne puusepän poika, Efraim Männistö perusti huonekaluja valmistavan verhoomon.

Tuotanto siirtyy Kurikkaan

Vuosi 1973

Toiminta oli kasvanut 60- ja 70-luvuilla vauhdikkaasti. Tuotteet olivat hyvistä materiaaleista valmistettuja ja niiden ergonomia oli huippuluokkaa.

Yritys vaihtaa nimeä

1980-luvun alkupuoli

Viennin voimistuessa yrityksen nimi muutettiin Interface Oy:ksi. Liikevaihdosta peräti 70% tuli länsinaapuristamme Ruotsista.

Muutosten aikaa

1980-90-lukujen taite

Yritys siirtyi sijoittaja Matti Nurmen omistukseen. 90-luvun alun taantuma oli vientikaupasta elävälle Interfacelle vaikeata aikaa.

Uusi yrittäjäperhe tarttuu ohjaimiin

Vuosi 1996

Interface Oy siirtyi lahtelaisen Keijo Leppäsen omistukseen. Yrityksen ilmettä ja mallistoa kehitettiin kotimarkkinoille sopivammaksi kansainvälisiä tuulia unohtamatta.

Sukupolven vaihdos

2000-luvun alku

Yrityksessä tapahtui yllättävä sukupolven vaihdos, kun vasta 22-vuotias Tuukka Leppänen otti vastuun yrityksen johtamisesta. Samaan aikaan sisustamisen suosio kasvoi suomalaisten keskuudessa.

Uusi alku

Vuosi 2015

52 vuotta oli ehtinyt kulua Pohjanmaan lakeuksilla Kurikassa, kunnes tuli aika siirtää tuotanto Heinolaan. 2500m2 tyhjä halli täyttyi 3 viikossa koneista ja tuotantohenkilöstöstä.

Katse tulevaisuuteen

Vuosi 2022

Vaalimme yhtiössä arvoja, jotka ovat olleet lähes samat vuodesta 1963. Haluamme valmistaa tuotteita, joiden laadukkaat materiaalit kestävät vuosia.  Meille on erittäin tärkeää valmistaa tuotteemme Suomessa, sillä se antaa meille mahdollisuuden ylläpitää meille tärkeitä arvoja.

Vastuullisuus on meille tärkeää. Se ei ole vain puhetta - se on tekoja. Aloitimme 2021 vastuullisuustyön yhdessä Ethica Oy:n kanssa.

Interfacelle vastuullisuus tarkoittaa kotimaista valmistamista, laadukkaita materiaaleita ja kestävää muotoilua.

KOTIMAISUUS

Interface on vuodesta 1963 valmistanut olohuoneen kalusteita Suomessa. Huonekalumme tunnetaan korkeasta laadusta, skandinaavisesta muotoilusta sekä ylivoimaisesta mukavuudestaan.

Kotimainen valmistus antaa meille mahdollisuuden vastata yksilöllisiin tarpeisiin nopeasti ja joustavasti. Tuotteemme ovat osoitus suomalaisesta käsityötaidosta, josta voimme aidosti olla ylpeitä. Kaikki Interface-tuotteet valmistetaan käsityönä Heinolassa.

LAATU

Tuotantomme on täysin asiakasohjautuva, eli valmistamme kaikki tuotteet tilauksesta. Tuotantoprosessimme keskittyy pääasiassa päällisten valmistamiseen ja verhoiluun. Varastoimme tiettyjä perusraaka-aineita: runkoja, pehmusteita, kankaita ja nahkoja. Rungot ja pehmusteet tulevat meille kotimaisilta sopimusvalmistajilta.

Oman tehtaamme lisäksi työllistämmekin joukon osaavia suomalaisia alihankkijoidemme ja sopimusvalmistajiemme palveluksessa. Kankaat ja nahat tulevat Euroopasta suoraan valmistajilta, jotka tunnemme jo vuosikymmenten takaa. Näin varmistumme raaka-aineiden laadusta ja tiedämme, miten ja missä ne valmistetaan. Laadukkaat materiaalit takaavat tuotteelle pitkän käyttöiän.

MUOTOILU

Interface-tuotteet ovat tunnettujen suunnittelijoiden muotoilemia. Interfacen ja suunnittelijan yhteistyö alkaa tunnistamalla asiakkaiden tarpeet, toiveet ja odotukset. Suunnittelijan työ ei ole pelkästään miettiä tuotteen ulkonäköä, vaan panostaa myös osaamistaan tuotteen toimivuuteen ja käyttömukavuuteen.

Hyvä muotoilu takaa aikaa ja käyttöä kestävän tuotteen - sekä ulkonäöltään että käyttömukavuudeltaan. 

TUOTTEILLAMME ON AVAINLIPPU-MERKKI 

Avainlippu-merkki myönnetään vain Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle. Lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Kotimaisuusaste tarkoittaa suomalaisten kustannusten osuutta tuotteen tai palvelun omakustannusarvosta. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen tai palvelun tuotantoon kohdistuvat kustannukset.

Palveluyritysten kohdalla on yrityksellä lisäksi oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin on sijaittava Suomessa. 

Avainlipun käyttöoikeuden myöntää hakemusten perusteella Avainlippu-merkin toimikuntakolmeksi vuodeksi kerrallaan. Merkin käyttöoikeuteen vaadittavat tiedot tarkistetaan yrityksiltä vuosittain. Avainlippu -merkkiä hallinnoi Suomalaisen Työn Liitto.

Ihmisen todellinen tarve on pysähtyminen, rauhoittuminen, oman hetken vaaliminen, olostaan nauttiminen. Hyvä sohva tekee hyvistä hetkistä parempia.