OMISTAJAN KÄSIKIRJA

ONNITTELUT INTERFACE-TUOTTEEN HANKINNASTA!

Tällä sivulla annamme ohjeita tuotteen käyttöön ja hoitoon liittyen. Verhoilumateriaalien tuotekohtaiset ohjeet saat asiakaspalvelumme kautta erikseen pyytämällä.

Annamme yleisiä ohjeita, joilla tuotteen hoito ja käyttö helpottuvat. Mikäli jokin asia edelleen vaivaa, pyydämme kääntymään joko jälleenmyyjämme tai Interfacen asiakaspalvelun puoleen.

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin koskien Interface-tuotteita ja niiden hoitoa löydät tuotteiden hoito- ja pesu -sivuilta.

YLEISIÄ OHJEITA KAIKILLE KALUSTEILLE

Avattuasi tuotteen paketista, varmista, onko jalat jo valmiiksi asennettu tehtaalla. Kaikissa tuotteissamme näin ei ole, joten on hyvä varmistaa, että jalat asennetaan tuotteeseen ennen sen käyttöönottoa. Käyttöönottovaiheessa on myös hyvä asetella niin istuin- kuin selkätyynyt paikoilleen. Lisäksi suosittelemme höyhentyynyjen pöyhimistä ennen käyttöönottoa. Näin varmistat tuotteen käyttömukavuuden.

Vältä sijoittamasta tuotetta suoraan auringonvaloon tai kiinni lämmityslaitteeseen. Lämpö voi vioittaa verhoilua tai aiheuttaa nahan kuivumista, halkeilua tai kovettumista. Huonekalut eivät pidä nopeista lämmön- ja kosteudenvaihteluista. Ihanteellinen, jatkuva kosteusprosentti on 40-60 %. Älä kuivata kosteita vaatteita tai esineitä huonekalun päällä äläkä sijoita kuumia esineitä huonekalun päälle.

Tyynyt ja pehmusteet pehmenevät ja muotoutuvat käytössä lisäten mukavuutta.

Tyynyjen kuohkeuden säilyttämiseksi niitä on hyvä pöyhiä viikoittain. Vaihtele myös istuin- ja selkätyynyjen paikkoja, jotta kuluminen tapahtuu tasaisesti.

Siirtäessäsi sohvia ja tuoleja muista nostaa niitä aina vain rungon alareunasta. Käsinoja ei ole istumista eikä nostamista varten.

Älä anna lemmikkieläinten kiivetä huonekalun päälle. Niiden kynnet saattavat vioittaa verhoilua. Lisäksi eläinten sylki ja muut eritteet saattavat syövyttää pintamateriaalia, varsinkin nahkaa. Myös ihmisen hiki tai ihosta irtoava rasva voi syövyttää kangas- ja nahkaverhoilua. Älä siis anna lian pinttyä huonekaluun, vaan huolla sitä säännöllisesti.

Älä istu tuotteen päälle märillä tai väriä päästävillä vaatteilla. Varo myös vaatetuksen nappeja tai niittejä: ne saattavat vahingoittaa verhoilua.

Älä anna lian pinttyä, vaan huolla huonekaluasi säännöllisesti. Poista tahrat aina välittömästi. Valitse eri materiaaleille oikea hoito- ja puhdistustapa. Tutustu eri materiaalien huolto-ohjeisiin täältä.

VERHOILUN HOITO-OHJEET

Vältä konepesua kotioloissa, suosittelemme aina pesulan asiantuntevaa apua. Suosittelemme verhoiluille tuotteillemme aina ammattimaista, kemiallista pesua, myös irtopäällisille.

Perushoitona suosittelemme säännöllistä imurointia ja tuuletusta. Joitain kankaita voi pesuohjeen mukaisesti myös vesipestä. Se tarkoittaa lähinnä pyyhkimistä kostealla pyyhkeellä. Vedessä voi olla kevyt saippualiuos.

Käsittele tahranpoistossa aina vain tahran alue. Testaa aluksi kankaan käyttäytyminen ko. puhdistusaineella tuotteen näkymättömään kohtaan.

Yritä poistaa kiinteät tahrat rapsuttamalla kevyesti esimerkiksi kynnellä. Vältä myös valkaisevia puhdistusaineita, liiallista veden käyttöä, kankaan pinnan hankausta, liuottimia ja vahvasti emäksisiä tai happamia pesuaineita.

Istuin- ja selkätyynyjen sekä irrotettavan verhoilun kohdalla on tarrat suojattava pesun ajaksi. Tarra saattaa tarttua verhoilukankaaseen ja vaurioittaa verhoilumateriaalia.

Huonekalu kuluu käytössä, joten pehmusteisiin tulee jonkin verran painaumia verhoilumateriaalien venymisen vuoksi. Nämä eivät ole valmistus- tai materiaalivikoja.

Tutustu eri materiaalien huolto-ohjeisiin tarkemmin täältä.

NAHAT

Nahka on luonnonmateriaalia. Jokainen nahkavuota on ainutlaatuinen kooltaan, rakenteeltaan ja ulkonäöltään. Raakavuodissa näkyy elämisen jälkiä: hyönteisten puremia, arpia, verisuonia, ryppyjä, hiertymiä. Nämä eivät ole virheitä, vaan aidon nahan tunnusmerkkejä eivätkä heikennä nahan kestävyyttä.

Nahan hoidossa on oltava erityisen tarkkana. Nahkaa hoidetaan nihkeällä, puhtaalla liinalla pyyhkimällä ja tarvittaessa tuulettamalla ja imuroimalla. Ihmisen ihosta ja hiuksista erittyy rasvaa, joka tulisi säännöllisesti siivota pois nahan pinnalta ennen sen pinttymistä. Sama koskee kaikkea pinttyvää likaa ja tahroja. 

Vältä liiallista kosteutta nahkaa puhdistaessasi. Tahroja voit yrittää poistaa mietoon saippuaveteen kostutetulla pyyhkeellä tai sienellä, älä kuitenkaan koskaan hankaa nahan pintaa äläkä annan nahan kastua liikaa. Jos nahka kastuu, sitä ei tule kuivata hiustenkuivaimella eikä kostunutta kohtaa saa hangata. 

Vältä liuottimia, hankausaineita ja voimakkaasti emäksisiä tai happamia
pesuaineita.

Nahkainen huonekalu kannattaa sijoittaa kauemmas lämpöpattereista ja pois suorasta auringonvalosta. Varo myös liian kuivaa huoneilmaa. Vaatteissa olevat niitit ja napit voivat vahingoittaa nahan pintaa. Vältä myös nahan kosketusta vaatteiden kanssa, joista voi irrota väriä.

Kalusteiden ollessa käytössä, nahka vanhenee ja patinoituu eri tavoin riippuen siitä, millaisen kulutuksen alle se joutuu ja miten sitä hoidetaan. Nahan joustavuus pehmusteen pinnalla on rajallista, eikä nahka pysty ikuisesti palautumaan täysin alkuperäiseen muotoonsa. Siksi esimerkiksi istuintyynyjen pinta saattaa löystyä ajan kuluessa. Nahan pintakerrokseen voi muodostua pieniä hiushalkeamia ja hankaumia, erityisesti kuormitettuihin kohtiin kuten istuimeen ja selkänojaan. Nämä muutokset eivät kuulu takuun piiriin. Nahkavuodan eri osien pehmeydessä on vaihtelua. Tästä johtuvat rypytysten ja saumojen ulkonäköerot eivät ole virheitä vaan nahan ominaispiirteitä.

Tutustu eri materiaalien huolto-ohjeisiin tarkemmin täältä.

RUNGOT

Vastaamme työmme laadusta 100-prosenttisesti. Runkorakenteemme ovat vuosikymmenten varrella useaan kertaan testattuja ja tuotteiden elinkaaret ovat erittäin pitkiä. Rungot valmistetaan massiivipuusta ja vanerista, jonka lisäksi ne tarkastetaan niin runkotehtaalla kuin meidän omassa tehtaassamme.

SOHVIEN, LEPOTUOLIEN JA PÖYTIEN JALKOJEN HOITO-OHJEET

Huonekaluissamme on sekä metallisia että puusta valmistettuja osia. Näitä hoidetaan pyyhkimällä nihkeällä, puhtaalla liinalla. Älä käytä puhdistuksessa hankaavia materiaaleja. Likaa voit poistaa mietoon saippuaveteen kostutetulla pyyhkeellä tai sienellä. Varmistu, että puhdistusvettä ei jää jalan ja lattian väliin puhdistuksen jälkeen. 

PÖYDÄN KANSISTA HUOLEHTIMINEN

Pöytiemme kannet on tehty joko viilupuusta tai laminaatista. Näitä hoidetaan pyyhkimällä nihkeällä, puhtaalla liinalla. Älä käytä puhdistuksessa hankaavia materiaaleja. Likaa voit poistaa mietoon saippuaveteen kostutetulla pyyhkeellä tai sienellä. Kuivaa pinnat lopuksi kuivalla liinalla. Näin varmistut, ettei vettä jää kannelle tai sen sivuille puhdistuksen jälkeen.

Tutustu eri materiaalien huolto-ohjeisiin tarkemmin täältä.

PEHMUSTEIDEN HOITO

Pehmusteina käytämme vaahtomuovia, vanua sekä höyhentä sekoittaen ne joko vaahtomuovirouheeseen tai vanuun. Kaikki pehmustemateriaalimme tulevat eurooppalaisilta tehtailta. Höyhenet ovat puhdistettuja ja allergiatestattuja. Niiden keräämisessä tai valmistamisessa noudatetaan eettisesti kestäviä periaatteita.

Pehmusteita hoidetaan säännöllisellä pöyhinnällä, tuuletuksella ja imuroinnilla.

Tutustu eri materiaalien huolto-ohjeisiin tarkemmin täältä.

MATOT

Säännöllisellä hoidolla pidennät mattosi käyttöikää. Huolla mattoasi imuroimalla, tuulettamalla ja talviaikaan lumipesulla. Paikalliset tahrat voi poistaa hellästi puhtaalla vedellä.

Maton pesuksi suosittelemme ammattimaista hellävaraista tasopesua 30 asteessa.

TAKUU

Tuotteillamme on kahden vuoden takuu ostopäivästä luettuna. Takuu on henkilökohtainen ja raukeaa, jos tuotteen omistaja vaihtuu. Rekisteröimällä tuotteesi voit laajentaa 1.7.2021 jälkeen uutena hankitun tuotteen takuuta kolmeen vuoteen. Rekisteröi tuotteesi täällä.

Takuu on voimassa, kun noudatat kalusteiden kuljetus-, säilytys-, asennus-, käyttö-, ja hoito-ohjeita. Takuuaikana ilmenneet viat korjataan veloituksetta lukuun ottamatta vikoja, jotka johtuvat myyjästä/valmistajasta riippumattomista syistä tai joista ostajaa on informoitu ennalta ostotilanteessa ja tässä omistajan käsikirjassa.

TAKUUN EHDOT

Kalusteet on valmistettu normaaliin istumiseen. Tuolissa voi istua kerrallaan yksi henkilö, kahden istuttavassa sohvassa kaksi ja niin edelleen. Takuu ei korvaa normaalia suuremmasta painosta johtuvaa hajoamista. 

Kalusteiden päällä ei saa seisoa tai hyppiä. Selkä- ja käsinojia ei ole tarkoitettu istumiseen tai seisomiseen.

Kalusteet on säilytettävä aina normaalissa huoneenlämmössä. Kosteus ja kylmyys vaurioittavat tuotetta.

Kalusteita nostetaan aina rungon alta, ei verhoilusta, selkänojasta tai käsinojista. Siirrä kalustetta aina nostamalla, ei vetämällä lattiaa pitkin. Kuljetusvauriot eivät kuulu takuun piiriin. 

Normaali kuluminen, pehmusteiden ja pintamateriaalien muovautuminen käytössä eivät kuulu takuun piiriin.

Takuun piiriin eivät kuulu huonekalut/tuotteet, 

 • joiden takuu ei ole voimassa
 • joita ei ole käytetty ja/tai käsitelty huolellisesti ja/tai käyttöä, huoltoa ja puhdistusta koskevien ohjeiden mukaisesti
 • joiden viat johtuvat normaalista kulumisesta
 • joiden viat ovat syntyneet kuljetuksen, asennuksen tai huollon yhteydessä
 • joita on varastoitu liian pitkiä aikoja, väärällä tavalla tai väärissä olosuhteissa
 • joiden viat johtuvat rakennemuutoksista
 • joiden viat johtuvat tuotteen väärinkäytöstä, huolimattomuudesta tai vahingosta 
 • joita ei ole käytetty tarkoituksenmukaisesti tai joihin vaikuttavia kuormia on ylitetty
 • joita on vioitettu tahallisesti tai ovat vioittuneet huolimattomuuden takia
 • joiden viat johtuvat terävistä esineistä, nesteistä, eläimistä, hyönteisistä tms.
 • joissa on väärästä käytöstä, kokoonpanosta, korjauksesta tai kuljetuksesta johtuvia jälkiä tai vaurioita.

Reklamaatiotapauksissa ota yhteyttä tuotteen jälleenmyyjään. Toimita mukana tuotteen pohjassa oleva valmistusnumero (tarrasta otettu valokuva riittää). 

Jäikö jokin askarruttamaan? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme!