MATERIAALIT

KANKAAT

Kankaamme tulevat pääosin Espanjasta ja Italiasta. Ostamme ison osan valikoimastamme suoraan valmistajilta, jotka tunnemme jo vuosikymmenten takaa. Näin voimme osaltamme olla vaikuttamassa siihen, missä ja miten valikoimamme valmistetaan.

Käytetyt kuidut ovat korkealuokkaisia ja kestäviä, mikä tekee niistä hyvin miellyttäviä käytössä. Kankaissamme ei käytetä kemiallisia käsittelyaineita, joilla lisättäisiin esimerkiksi lian hylkivyyttä. Kankaissamme on monipuolinen valikoima luonnonkuituja, tekokuituja sekä niiden sekoitteita. Luonnonkuiduista käytämme niin puuvillaa, pellavaa kuin viskoosia.

Sohviin ja lepotuoleihin voit valita myös irrotettavan verhoilun. Tällöin myös rungon verhoilu on irrotettava. Tyynyissä on aina vetoketjut, joilla irrotat päälliset helposti.

Kankaiden koostumus

Kankaiden koostumus vaikuttaa aina kestävyyteen sekä sen muihin ominaisuuksiin. Käyttämämme kankaat ovat laadullisesti erittäin korkealuokkaisia oli mittarina sitten hankauksen kesto, valon kesto tai mikä tahansa muu mittari. Suurin osa kotikäyttöön suositeltavista kankaistamme on hankauskestoltaan (Martindale-arvo) yli 25.000, mikä tarkoittaa tuotteen soveltuvan vaativaan kotikäyttöön. Martindale-arvo on kankaan hankaustestistä saatava arvo. Kangasta on tietyllä painolla hangattu 25.000 kertaa, ennen kuin siinä on havaittu muutoksia. 

NAHAT

Nahat ostamme eurooppalaisilta tehtailta. He käyttävät pääsääntöisesti eurooppalaisia raakavuotia. Näin voimme olla varmoja siitä, miten ja missä nahat valmistetaan. Kaikki hankkimamme nahat ovat elintarviketeollisuuden sivutuotteita.

Kestävinkin nahka vaatii säännöllistä hoitoa pysyäkseen lähes uudenveroisena vuosien ajan. Suosittelemme nahkatuotteen hoidossa varovaisuuden periaatetta. Parasta hoitoa nahkatuotteelle on sen säännöllinen, varovainen imurointi (käytä vain pehmeää suulaketta ja varo hankausta) ja tarvittaessa puhtaanapito nihkeällä pyyhkien. Tahroja voit poistaa mietoon saippuaveteen kostutetulla pyyhkeellä tai sienellä. Älä kuitenkaan koskaan hankaa nahan pintaa äläkä annan nahan kastua liikaa. Kostunutta nahkaa ei myöskään tule hangata eikä kuivata hiustenkuivaimella.

Käyttämämme huonekalunahkat voidaan jakaa karkeasti kolmeen eri tyyppiin sen perusteella, miten niitä on käsitelty. Nahkatyypit ovat järjestyksessä herkimmästä käsitellyimpään aniliini-, semianiliini- ja peitevärjättyä nahka. Kalusteiden ollessa käytössä nahka vanhenee ja patinoituu eri tavoin riippuen siitä, millaisen kulutuksen alle se joutuu, miten sitä hoidetaan ja mitä nahkatyyppiä se on. 

Aniliininahka on nahka luonnollisimmillaan. Se on myös nahkatyypeistä kaikkein laadukkain. Materiaaliksi käytetään kaikkein parhaimpia vuotia. Läpivärjätyssä pinnassa ei käytetä peittäviä käsittelyjä, joten se on erittäin hengittävä ja näin ollen myös erittäin mukava ja pehmeä. Nahkan luontaiset epäsäännöllisyydet näkyvät ja pinta patinoituu ajan kanssa. Nahan pintaa ei ole korjattu, patinoitu eikä pigmentoitu tasaisemmaksi. Vähäisen käsittelyn vuoksi aniliininahka on muita nahkalaatuja herkempi ulkoisille rasitustekijöille. Aniliininahka on myös nahkalaaduista huokoisin eli imee itseensä helposti epäpuhtauksia ja vaatii siksi myös eniten hoitoa.

Semianiliininahka on hyvin aniliininahan kaltainen: luonnollinen ja pehmeä. Siinä näkyy edelleen nahan luontaiset tunnusmerkit. Läpivärjäyksen lisäksi sen pinnassa on kevyt hionta ja lakka-, öljy- tai maalipinta, joka tekee sen huollosta hieman helpompaa, sillä pinta ei ole yhtä huokoinen kuin aniliininahassa. Myös tämä nahka patinoituu ajan kanssa.

Peitevärjätty nahka on nahoista helppohoitoisin. Peitevärjättyyn nahkaan on läpivärjäyksen lisäksi ruiskutettu peiteväri- ja lakkakerros, jolloin pinta on hyvin tasalaatuinen. Pintaan on käsittelyjen myötä muodostunut suojaava kerros, joka parantaa nahan kulutuskestävyyttä. Pinta on viimeistelty hiomalla ennen läpivärjäystä. Nahan tasainen kuviointi tehdään hionnan jälkeen martioimalla eli stanssilla painamalla. Peitevärjätty nahka on kestävä, mutta silti pehmeä. Nahkan hengittävyys ja värikerrosten määrä vaihtelee. Tämä nahkatyyppi vaatii vähiten huoltoa, sillä suojaavat kerrokset estävät epäpuhtauksien imeytymistä sen pintaan. Hoida silti tätäkin nahkaa säännöllisesti nihkeällä pyyhkimällä ja tarvittaessa imuroimalla.

SOHVIEN, LEPOTUOLIEN JA PÖYTIEN JALAT

Jalkojen raaka-aineena on joko puu tai metalli. Käytämme pääosin kotimaisia valmistajia, jolloin toimitusketjumme on mahdollisimman lyhyt. Tällöin pystymme räätälöimään tuotettamme nopeammalla toimitusajalla.

Puulajeina käytämme koivua ja saarnea, vakioväreinä koivu, saippuavahattu saarni ja tammi. Metallijalkoja saa mustaksi tai alumiinin väriin maalattuna. Molempiin jalkamateriaaleihin tehdään tilauksesta myös erikoisvärejä.

PÖYTIEN KANNET

Sohvapöydissämme levynä on MDF. Levyn pintaan kiinnitetään viilu tai laminaatti. Pöydän kannen saa halutessaan myös maalattuna. Viiluina käytämme pähkinää ja tammea. Laminaattina mallistossamme on Nano-laminaatti, joka on hyvin mattapintainen ja kestää kulutusta erinomaisesti. Lisäksi pinnassa on naarmuuntumisenestokäsittely. Sohvapöydissä valittavissa olevat materiaalit vaihtelevat mallistoittain.

RUNGOT JA PEHMUSTEET

Käytämme sohvissa ja lepotuoleissa ainoastaan kotimaista massiivipuuta ja vaneria. Rungot valmistutetaan kotimaisilla, hyvin tuntemillamme tehtailla. Näin varmistutaan tuotteiden laadusta ja siitä, miten ja missä ne valmistetaan. Joustimina rungoissa ovat joko ristikkäiset kumivyöt tai metallinen siksak -jousisto.

Pehmusteina käytämme vaahtomuovia, vanua sekä höyhentä sekoittaen ne joko vaahtomuovirouheeseen tai vanuun. Kaikki pehmustemateriaalimme tulevat eurooppalaisilta tehtailta. Höyhenet ovat puhdistettuja ja allergiatestattuja. Niiden keräämisessä tai valmistamisessa noudatetaan eettisesti kestäviä periaatteita.